مگافونیا
خلاصه داستان:
نمایشنامه مگافونیا در مورد سرنوشت فرزندان کوروش و به قدرت رسیدن داریوش است. نمایشنامه به حادثه مغ کشی که در سال ۵۲۲ ق.م و در زمان کمبوجیه دوم به وقوع پیوسته است هم اشاره دارد.همچنین مگافونیا بر اساس نظریهی جنجالی آلبرت اومستد خاورشناس آمریکایی و موّرخ تاریخ هخامنشی نگارش شده است. اومستد با ارائه اسناد تاریخی ماجرای گئومات (بردیای دروغین) را به کل ساختگی میداند.
ملاحظات: نمایشنامه "مگافونیا" در سال 13۹۵ توسط نشر قطره منتشر شده است و تاکنون چندین مرتبه تجدید چاپ شده است. نمایشنامه "مگافونیا" در سال ۱۳۹۲ جایزه نخست اولین جشنواره ملی نمایشنامهنویسی ایران را از آن خود کرده و همچنین درهمان سال در سالن اصلی تماشاخانه محراب به کارگردانی میلاد حسینی روی صحنه رفته است.
نوع اثر: نمایشنامه تالیفی
زمان: 66 دقیقه
ژانر: تاریخی/اسطورهای
مخاطب: بزرگسال
تعداد پرسوناژ: (0 کودک یا نوجوان - 6 مرد - 3 زن)
نوع اجرا: 1 پرده
مضمون اثر: دروغ, هخامنشیان, مغکشی
آتوسا: من اینجا نشسته ام، روبروی این دشت، زیر این آسمان بی انتها، میان این ستون های سر به آسمان کشیده و از همیشه تنهاتر و خستهترم. این من که برای پاسداری از حکومت پدرم، چارهای جز جنگیدن با خود ندارم و اشکهایم که صدها اسب بیسوار سپاه پدرم را در دشتهای پاسارگاد آواره میکند. ای آسمان، این جسم آزردهام را در خود پناه ده که از شهبانو بودن میترسم. که من از بازی این بزرگان در وحشتم. ای اسب های رمیده در دشت، ای ابرهای تکه تکه، مرا با خود به سوی پدرم ببرید. با همین لباس اندوه ، با همین دو دست گمشده در کودکی، با همین عطر پریده ی جوانیام، با همین دو پای جامانده در بی راههها. بتازید و مرا از دروغ و فریب و وحشت دور کنید. در این بهت به بغض آمیخته، مرا که شکسته به پارس بازگشته ام، مرا که تا جاودان این زمین فسرده از رنج، داغدارم، بتازید و ببرید. روزی این سنگستان هم در شبیخون دیگران خاکستر خواهد شد و این گیهان برای هیچ کس ماندگار نخواهد بود. ای اسبهای رمیده در دشتهای پاسارگاد، بتازید و مرا با خود ببرید که سخت دل پریشان این خاک و خستهام.